Emma Kari puheenjohtajaksi

Toivon, että Emma Kari valitaan luotsaamaan vihreitä.

Minulle vihreässä liikkeessä on aina ollut tärkeintä työ heikoimpien puolesta. Kaikkein vähiten puolustajia politiikassa on luonnolla. Kuitenkin sen säilyminen on kaikkien ihmisten hyvinvoinnin, jopa olemassaolon edellytys. Siksi lähdin Koijärvelle ja politiikkaan, siksi tarvitsemme vahvaa ympäristöpuoluetta edelleen.

Ilmastonmuutoksen hallinta ja luonnon monimuotoisuuden hupenemisen estäminen ovat kaikilla puheenjohtajaehdokkailla agendalla. Kuitenkin Emman koulutus ja työkokemus tekevät hänestä parhaan puheejohtajan tekemään työtä noiden tavoitteiden eteen. Molemmat ihmiskunnan kohtalonkysymykset ovat globaaleja, monimutkaisia ja haastavia, mutta Suomella ja vihreillä on mahdollisuus olla kokoaan suurempi toimija tässä työssä. Emma on Helsingissä osoittanut, miten taitava neuvottelija saa isoja päätöksiä vietyä maaliin. Hiilivoimalan sulkeminen on suuri askel kohti uusiutuvaan energiaan tähtääviä ratkaisuja.

Olen vanhanaikainen feministi, joka äänestää aina naista, kun se on mahdollista. Siksi, että naiset ovat päteviä. Tasa-arvo ei ole valmis, nykyinen hallitus ja puolueiden puheenjohtajakaarti ovat siitä hyvä esimerkki.

Ai niin, kaupunki vastaan maaseutu. On minusta kyllä niin so last season. On aivan sama, missä puheenjohtaja asuu tai missä hän on syntynyt. Tärkeintä on halu ja kyky asettua toisen ihmisen asemaan, on sitten kyseessä kolttasaamelainen, irakilaissyntyinen maahanmuuttaja, pienviljelijä tai ratikkakuski. Samassa pikku jollassa me pieni Suomen kansa seilaamme maailman merillä.