Uusien asioiden kevät

Viikonlopun puoluekokous on takana. Tärkeitä valintoja tehtiin nyt jopa poikkeuksellisen voitokkaissa tunnelmissa. Kannatuslukemat ovat huipussa, Ville Niinistö poistui voittajana, ”uransa huipulla”, puolueen johdosta, sääntöjen mukaisesti. Puheenjohtajaehdokkaiden kisa jatkui loppuun asti reiluna ja rakentavana. Voittaja saatiin selvin numeroin ja jäsenistö kertoi laajasti mielipiteensä: Touko Aalto Jyväskylästä valittiin uudeksi puheenjohtajaksi. Meille keskisuomalaisille se oli uusi voitto Jyväskylän upean vaalituloksen jälkeen. Toukon vahva viesti siitä, miten vihreät ovat koko maan puolue ja valmis pääministeripuolueeksi, sai vahvan kannatuksen. Varapuheenjohtajamme ovat köyhyystutkija Maria Ohisalo Helsingistä, kansanedustaja Hanna Halmeenpää Kalajoelta ja biologi Veli Liikanen Mikkelistä. Valtakunnallinen kattavuus siis parenee entisestään.

Oma pestini puoluevaltuuskunnan jäsenenä loppui rotaatiosäännön vuoksi kahteen kauteen. Tilalle tuli paikka puoluehallituksessa Keski-Suomen edustajana. Keskiviikkona sitten onkin aika lähteä Helsinkiin uuden puoluejohdon ensimmäiseen tapaamiseen.

Jatkan myös edelleen Maaseutu- ja erävihreiden hallituksessa, jonka perustajajäsenenä on ollut huikeaa seurata yhdistyksemme kasvua puolueen toiseksi suurimmaksi valtakunnalliseksi jäsenyhdistykseksi.

Tänään alkaa työ Joutsan kunnanvaltuutettuna. Mitähän tehtäviä kuntapolitiikassa mahtaa avautua? Innolla odotan iltaa!

Nyt kasvimaalle porkkanaa kitkemään ja laidunaitaan uutta veräjää tekemään. Aurinko paistaa!