Elokuu

Politiikan syksy on ollut kiireisempi, kuin olisin ikinä osannut odottaa. Käytettyjen tuntien lisäksi on pitänyt panostaa luetun ja kuullun ymmärtämiseen varsinkin kunta-asioissa.

Puolueen toiminnassa olen ollut 2010-luvulla puoluevaltuuskunnassa, Keski-Suomen vihreiden piirihallituksessa, Vihreiden Naisten hallituksessa, Keski-Suomen Vihreiden Naisten hallituksessa ja Maaseutu- ja erävihreiden hallituksessa sen perustamisesta alkaen. Nämä vuodet ovat antanut hyvän pohjan nyt alkaneeseen puoluehallitustyöskentelyyn.

Olin mukana puolueen nykyisen poliittisen tavoiteohjelman työryhmässä  sekä edellisen maa- ja metsätaloustyöryhmän jäsenenä, joten nyt  puheenjohdettavaksi tullut luonnonsuojelu- ja ympäristötyöryhmän vetäminen, vaikkakin iso haaste, on  hoidettavissa.

Syksyllä olen pyrkinyt olemaan mukana kaikissa niissä kunnan kokouksissa, palavereissa ja koulutuksissa, joihin olen päässyt mukaan. Vähitellen alkaa myös kuntapolitiikan kiemurat tulla tutuiksi, pitkälti kiitos ystävällisten ja asiantuntevien virkamiesten ja kolleegojen.

Elokuun kalenteri:

3.8. Joutsan Vihreät, puheenjohtaja

7.8. kunnanhallitus, osallistumis- ja puheoikeus valtuuston 1. varapuheenjohtajan ominaisuudessa

8.8. yrittäjät ja kunta – palaveri, puheenjohtajiston jäsen

10.8. Keski-Suomen vihreiden piirikokous, puoluehallituksen jäsen

14.8. puheenjohtajisto, valtuuston 1. varapuheenjohtaja

21.8. naapurikuntaneuvottelu Hartola, puheenjohtajiston jäsen

23.8. kunnanhallitus, osallistumis- ja puheoikeus valtuuston 1. varapuheenjohtajan ominaisuudessa

26.8. puoluehallitus, perehdytys ja kokous, Keski-Suomen edustaja

* puheenjohtamani luonnonsuojelu- ja ympäristötyöryhmän valinta

27.8. Keski-Suomen vihreiden piiripäivä, koulutus

29.8. Joutsan Vihreät, puheenjohtaja

30.8. etänä JY:n kesäyliopiston kuntatalouskoulutus, valtuutettu

31.8. naapurikuntaneuvottelu Sysmä, puheenjohtajiston jäsen

Monet harrastuksiin liittyvät tilaisuudet, kuten Suomen luonnon päivä ovat elokuussa jääneet valitettavasti väliin. Sentään joihinkin tilaisuuksiin pääsin osallistumaan, kuten lepakkoretkelle, kirjoittajakurssille, perjantaikahvilaan ja monikultuurisuustyöryhmään.