Kuka

Olen asunut Joutsan Kivisuolla kolmisenkymmentä vuotta. Haapalehdon tilasta on muodostunut sinä aikana palkittu, arvokas perinnetila keskellä Leivonmäen kansallispuistoa.

Maamieskoulun käytyäni ja agronomiksi valmistuttuani viljelin Urjalassa luomuviljaa, vihanneksia ja tuotin vuohen ja lehmän maitoa. Kiersin  opettamassa luonnonmukaista viljelyä ja olin vihreiden eduskuntavaaliehdokas vuonna 1983 Etelä-Hämeen vaalipiirissä.

Jyväskylän yliopistosta valmistuin filosofian maisteriksi ympäristötiede ja -teknologia maisterikoulutusohjelmasta. Toimin Leivonmäellä lukuisien luontoon, maaseutuyrittämiseen ja ympäristöön liittyvien hankkeiden projektipäällikkönä niin kunnassa kuin maakuntatasolla. Tärkeä saavutus työelämässä oli Leivonmäen kansallispuiston perustaminen ja sen kehitystyössä mukana oleminen monien yhteistyötahojen kanssa. Vuonna 2003 perustetun kansallispuiston ystäväyhdistyksessä olen saanut jatkaa tätä työtä edelleen.

2010-luvulla palasin aktiivisemmin politiikkaan. Ensin olin perustamassa Maaseutu- ja Erävihreät ry:tä. Sitten toimin neljä vuotta vihreiden puoluevaltuuskunnassa ja perään kaksi kautta puoluehallituksessa. Toimin myös aktiivisesti Keski-Suomen Vihreissä,  Vihreissä Naisissa ja Keski-Suomen Vihreissä Naisissa. Erityisen mieluisaa on ollut vetää oman Joutsan Vihreiden toimintaa.

Olen toisen kauden kunnanvaltuutettu Joutsassa ja kunnanhallituksen jäsen. Syksyllä 2021 valtuustoaloitteeni pohjalta perustettiin  puheenjohtamani työryhmää, joka pohtii kansallispuistomme parempaa hyödyntämistä kunnan näkökulmasta. Varapuheenjohtajuus Jyväskylän yliopiston vetämässä Päijänteen Biosfäärialue -hankkeessa ja jäsenyys Päijänteen luonnonperintösäätiössä ovat korkealle arvostamiani aluekehittämisen paikkoja.

Uutena luottamustehtävä aloitin 2021 Keski-Suomen maakuntahallituksessa. Maakunnan rooli on merkittävä, kun uuden strategian mukaisesti pyritään ohjaamaan EU:n ja kansallista rahoitusta ilmastonmuutoksen ja luontokadon pysäyttämiseen, kierto- ja biotalouden edistämiseen ja kestävän kehityksen tavoitteiden entistä parempaan huomioimiseen. Jäsenyys Hiilineutraali Keski-Suomi tiekarttatyön ohjausryhmässä antaa työkaluja tavoitteelliseen aluekehittämiseen strategian tavoitteiden mukaisesti.

Olen ehdolla aluevaaleissa. Vuoden 2023 alusta siirretään kuntien sosiaali- ja terveyspalvelut sekä palastustoimi hyvinvointialueelle. Tavoitteena on sujuvoittaa arkea niin, että kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut saadaan samalta luukulta. Olen jäsenenä Keski-Suomen hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen poliittisessa seurantaryhmässä, jossa olen päässyt seuraamaan läheltä ja vaikuttamaan siihen, ettei uutta, raskasta organisaatiota maakuntaan luoda. Tavoitteena tulee olla joustava ja ketterä organisaatio, joka kuuntelee kaikkia maakunnan asukkaita.

Kaikille yhdenvertaiset palvelut ikään, postinumeroon tai lompakon paksuuteen katsomatta!

Lue lisää aiempia kannanottojani ja artikkeleita blogista.