Kuka

Olen asunut Joutsan Kivisuolla kolmisenkymmentä vuotta. Haapalehdon tilasta on muodostunut sinä aikana palkittu, arvokas perinnetila keskellä Leivonmäen kansallispuistoa.

Maamieskoulun käytyäni ja agronomiksi valmistuttuani viljelin Urjalassa luomuviljaa, vihanneksia ja tuotin vuohen ja lehmän maitoa. Kiersin  opettamassa luonnonmukaista viljelyä ja olin vihreiden eduskuntavaaliehdokas vuonna 1983 Etelä-Hämeen vaalipiirissä.

Jyväskylän yliopistosta valmistuin ympäristöpuolelta filosofian maisteriksi ja toimin tutkijana sekä lukuisien hankkeiden projektipäällikkönä niin kunnassa kuin maakuntatasolla.

Tärkein saavutukseni työelämässä oli Leivonmäen kansallispuiston perustaminen ja sen kehitystyössä mukana oleminen monien yhteistyötahojen kanssa.

2010-luvulla palasin aktiivisemmin politiikaan ja olen toiminut neljä vuotta vihreiden valtuuskunnassa Maaseutu- ja erävihreiden edustajana. Olen maaseutuvihreiden perustaja- ja hallituksen jäsen. Olen toiminut myös aktiivisesti Vihreissä Naisissa.

”Olen tuntenut Lea-Elinan aina opiskeluajoistamme alkaen. Meitä muutamia maatalousylioppilaita yhdisti kiinnostus luonnonmukaiseen viljelyyn ja yhdistää muuten vieläkin. Koska tuota luomu-sanaa ei tunnettu 40 vuotta sitten, perustimme vaihtoehtoisen viljelyn opintopiirin ja hankimme sille parhaat luennoitsijat. Tällainen toimeen tarttuminen on tyypillistä Lea-Elinaa. Leivonmäen kansallispuistoa ei varmaankaan olisi ilman häntä. Voin sanoa, että hänestä tulee erinomainen kunnanvaltuutettu.” HEIDI HAUTALA
Lue lisää aiempia kannanottojani ja artikkeleita blogista.

Maaseutu- ja erävihreiden kotisivut:
http://www.maaseutujaeravihreat.fi/
Maaseutu- ja erävihreät sosiaalisessa mediassa:
https://www.facebook.com/maaseutujaeravihreat/?fref=ts